KERSTSHOOT INFORMATIE

Binnenkort is het zover!

Dan trekken we samen naar buiten voor een magische kerst mini shoot. Om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden kunnen jullie op deze pagina alle praktische informatie vinden alsook enkele tips & tricks voor de dag zelf zodat deze fotoshoot voor jullie een onvergetelijke ervaring wordt!

Heb je na het lezen van deze pagina nog extra vragen? Aarzel zeker niet me te contacteren via sociale media, e-mail of telefoon!

Sla deze pagina gerust op bij je favorieten, dan kan je er altijd naar terugkeren! 😉

HOE GAAN WE TE WERK?

Wat mag je van deze shoot verwachten? Heel veel plezier in een ontspannen sfeer! Maar om je toch een idee te geven over hoe we te werk gaan, lijst ik dit hieronder kort even op.

VOORBEREIDING

De regel is uiteraard: Hoe meer in de kerstsfeer hoe beter! Gekke kersttruien of mutsen zijn dus zeker toegelaten.

Ik voorzie verschillende attributen en settings om tijdens de shoot te kunnen gebruiken. Zo hebben jullie tijdloze foto’s maar ook foto’s volledig in kerstsfeer ondergedompeld.

Stel dat je toch enkele persoonlijke zaken wil gebruiken in de foto’s, dan is dat zeker mogelijk! Heb je bijvoorbeeld een favoriete kledingstuk, teddybeer of speelgoedje van of voor je kinderen waar jullie een speciale herinnering aan hebben? Breng het zeker mee en ik verwerk het in de foto’s!

DE SHOOT

Tijdens de shoot zelf is er 1 gouden regel: Wees jezelf en maak plezier! Het maakt echt niet uit of je dit al vaak gedaan hebt, of het de eerste kennismaking is met een fotograaf. Het belangrijkste is dat je jezelf kan zijn en plezier maakt. Ik zal de nodige instructies geven indien dat nodig is, maar voor de rest mag je doen alsof ik er niet ben 🙂 Zeker aangezien we buiten zijn (met hopelijk mooi weer!!) hebben we meer dan ruimte genoeg voor een variatie aan foto’s.

Wist je trouwens dat de kerstbomen midden in de velden staan? We kunnen dus ook perfect enkele “tijdloze” foto’s maken als we nog tijd over hebben.

 

En als afsluiter is er een leuke en lekkere verrassing voor de kindjes én de ouders!

NABEWERKING

Om er voor te zorgen dat de foto’s op en top in orde zijn, maak ik uiteraard ook tijd voor de nabewerking. Tijdens of na de fotoshoot kunnen jullie uiteraard al een eerste glimp opvangen van de genomen foto’s, maar de uiteindelijke resultaten bezorg ik jullie maximum 2 weken na de fotoshoot via een online galerij. Daar zijn 10 foto’s inbegrepen maar kan je uiteraard ook altijd extra foto’s aankopen indien je dit wenst.

PRAKTISCHE INFO

Je wordt verwacht op het tijdstip dat we afgesproken hebben. Wees op tijd!

Indien het toch niet lukt om op tijd te komen, laat dan zeker iets weten zodat ik hier in de mate van het mogelijke rekening kan mee houden. Ben je meer dan 15 minuten te laat? Dan bekijk ik wat mogelijk is om eventueel op een later tijdstip op die dag langs te komen. Indien dat niet mogelijk is dan vervalt de reservatie.

De buitenshoot gaat door in de velden van het mooie Herzele. Een straat met een huisnummer is dus iets moeilijker. De kerstbomen bevinden zich in de Pardassenhoek in Herzele. Via deze link kom je op de exacte locatie uit via Google Maps. Bekijk deze link zeker eens op voorhand zodat je min of meer weet waar het is.

Er is wat ruimte om te parkeren op de splitsing tussen de Kruisweg en de Pardassenhoek langs de kant van de weg. Je hoeft dan enkel een beetje verder te stappen en komt uit aan de kerstbomen. Om het wat visueel te maken kan je enkele foto’s vinden van het plannetje en de omgeving. Klik op de foto voor een grotere weergave.

Wil je me dringend contacteren op de dag van de shoot? Dan kan je altijd bellen of sms’en op 0472 54 07 54.

WAT BIJ SLECHT WEER?

Een onbekende factor voor onze kerst shoot is natuurlijk het weer… Ik hou dit vol spanning in de gaten en duim voor een mooie dag, maar vooral een droge dag!

Als het niet zonnig zou zijn is dat op zich geen ramp, een wolkendek zorgt voor mooie egale belichting dus voor fotografen is dat ideaal.

De belangrijkste factor waardoor we mogelijk de shoot gaan annuleren is regen of eventueel zeer koude temperaturen. Want uiteraard moet het voor iedereen aangenaam blijven.

Indien de shoot niet zou doorgaan door weersomstandigheden, zal ik dit ten laatste vrijdag 27 oktober of zaterdag 4 november om 12u ‘s middags laten weten. De shoot zal dan doorgaan op een andere dag, maar uiteraard hoop ik dat dit niet nodig zal zijn.

KLEDIJ

Wat kleding betreft zijn er geen echte regels. Het belangrijkste is dat je je goed voelt in je kleding, want dat straal je ook uit op de foto.

Hier gaat het over een magische kerst shoot, dus gekke kersttruien, mutsen, sjaals,… Neem maar gerust mee voor een paar zotte foto’s!

 

 

Tot dan! Ik kijk er al naar uit!